Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
3 dec. Nieuwjaarsborrel
25 nov. Enquête en brainstormavond
17 nov. Start inschrijving Voorjaarscompetitie 2017
28 sep. Van de Voorzitter
15 jul. Nieuwe competitieleiders!
23 feb. Instructie verantwoord alcoholgebruik
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
foto 6.JPG
foto 5.JPG
foto 4.JPG
Meest recente foto's
Nieuwjaarsborrel
 Ad Dekkers  Bestuur  55x gelezen

Welkom!

champagneglasHet bestuur nodigt de leden van TV Terweijde van harte uit voor de traditionele Nieuwjaarsborrel op zaterdag 7 januari, van 17.00u tot 19.00u. Natuurlijk in ons gezellige clubgebouw. oliebollen

 

Graag tot dan!

Het bestuur

 

 
 
 
zaterdag 3 december 2016, 22:37 uur 0 reacties (reageer)
Beste spelers tennis ladder
 Ad Dekkers   Tennis Ladder  53x gelezen

De (verkorte versie) tennisladder 2016 zit er op!

De winnaars zijn:
Heren: Paul Georgiades
Dames: Cora Voss

- - - Gefeliciteerd!! - - -

De laatste versie van de ladder is toegevoegd als bijlage

We gaan deze winter evalueren en de nieuwe ladder opzetten voor 2017.
Dat zal dan in het voorjaar 2017 zijn en waarschijnlijk met de KNLTB app.

Groet,
de ladder commissie

 Download bestanden
Tennisladder 18 KB (17x opgehaald)
zaterdag 3 december 2016, 20:27 uur 0 reacties (reageer)
Enquête en brainstormavond
 Ad Dekkers  Bestuur  63x gelezen

Woensdag 23 november was het zover. De brainstormavond met 25 clubleden onder vakkundige begeleiding van De KNLTB account manager Marc Wolferts. Zoals eerder gemeld willen we graag met de leden bepalen wat zij belangrijk vinden en hoe zij de toekomst zien van onze vereniging. Om te weten wat  er speelt binnen de vereniging hebben we in oktober ook een enquête verstuurd.

Enquête

28 % van de leden heeft de enquête ingevuld. En hoewel enquête-uitslagen altijd discussies opleveren geven ze wel een algemeen beeld.
De gemiddelde waardering kwam uit op 6,96 (landelijk is dat 6,9).

In de enquête kwamen 5 thema’s aan bod: Over de vereniging, Activiteiten en sfeer, Accommodatie, Communicatie en informatie en Training. Opvallend was dat we het op accommodaties aanmerkelijk beter doen dan het landelijk gemiddeld en dat er qua training het een en ander te verbeteren valt.

In bijgevoegd download bestand "Brainstormavond" vind je het resultaat van de 5 thema's in relatie tot het landelijk gemiddelde en is een impressie gegeven van alle opmerkingen  en tips op de enquêtedformulieren.
 

De brainstormavond

We vonden het geweldig om te zien hoe enthousiast mensen zijn om mee te denken en hoe zij het goede voor hebben met TV Terweijde. Tijdens de avond hebben we de fijn- en pijnpunten benoemd op diverse gebieden zoals vereniging, accommodatie, communicatie etc.  Daarna moest iedereen aangeven wat het medicijn zou kunnen zijn en aan welke stappen men het meest belang hecht.

Klik HIER voor een foto impressie van de avond.
     
Vervolgstappen
Alle informatie die we hebben gekregen op de brainstormavond hebben we verzameld en Marc gaat dit met het bestuur samenvatten en uitwerken. De avond was namelijk zó gezellig (ook een sterk punt van de vereniging overigens; iedereen, op één deelnemer na, vindt TV Terweijde een gezellige vereniging)  dat we uitliepen en te weinig tijd hadden om de tips netjes te rubriceren. Daarom stelde  één van de deelnemers voor om nog een keer samen te komen en ook dit gezamenlijk te bespreken. Iedereen gaf aan dat een goed plan te vinden. Die avond wordt medio december gehouden. 

Dus wordt vervolgd. Aan enthousiasme geen gebrek!!

Het bestuur.

 Download bestanden
Brainstormavond 37 KB (31x opgehaald)
vrijdag 25 november 2016, 16:51 uur 0 reacties (reageer)
Vrijwilligersavond geslaagd
 Ad Dekkers  Bestuur  37x gelezen

Op zaterdag 12 november 2016 waren dik 70 vrijwilligers aanwezig in ons clubhuis. Bestuursleden, commissieleden, maar ook  de daghoofden voor de bar, de onderhoudsploeg voor ons park, oud papier ophalers  etc etc.`

Namens het bestuur bedankte Frans de Wit iedereen van harte voor de inzet. Het was weer een mooi jaar voor onze vereniging. Binnenkort gaan we in samenwerking met Marc Wolferz van de KNLTB  de resultaten van  de goed ingevulde enquête bespreken. Dit om voor de komende jaren duidelijk beleid te maken. 

Vietnamees  Restaurant An Nam uit Tiel had heerlijk gekookt voor de aanwezigen. Kortom een sfeervolle avond, KLIK HIER voor de foto impressie.

woensdag 23 november 2016, 12:25 uur 0 reacties (reageer)
Start inschrijving Voorjaarscompetitie 2017
 Ad Dekkers  Competitieberichten  96x gelezen

Jij doet toch ook (weer) mee met de gezellige voorjaarscompetitie 2017?

De Voorjaarscompetitie is voor veel spelers en verenigingen één van de hoogtepunten van het jaar. Voor spelers betekent competitie spelen veel gezelligheid op de club, een teamprestatie neerzetten, onderlinge concurrentie en trainen voor een doel. Ook voor verenigingen is de competitie belangrijk. Niet alleen omdat het veel sfeer en gezelligheid op de club brengt met veel supporters, maar ook omdat competitie spelen voor een sterkere binding met de club zorgt.

Klik hier voor de speeldata.
Klik hier voor het  aanbod landelijke competitie.
Klik hier  voor het aanbod districtscompetitie.

Competitie nieuwe stijl: Compact spelen
Tijdens de Voorjaarscompetitie in 2017 start Competitie Nieuwe Stijl: drie nieuwe aanvullende competitievormen en versoepeling van de regels, waaronder compact spelen. Dit alles om nog meer mensen enthousiast te maken voor de competitie!
Wat is Compact Spelen?
In 2017 maakt de KNLTB ‘Compact Spelen’ mogelijk, iedere vereniging bepaalt zelf of ze dit invoeren. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijd/super tiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort. Van gemiddeld 1.30 uur gaat dat naar gemiddeld 1.15 uur.  De VCL kan zo ruimte maken voor meer leden om competitie te spelen. Of tijdens de competitiedagen banen vrijhouden voor recreanten. Voor meer informatie klik HIER.
Onze vereniging heeft ervoor gekozen om vooralsnog voor de thuiswedstrijden van de reguliere competitie geen compact spelen in te voeren (en het te houden zoals vorig jaar) omdat we niet direct een baancapaciteitsprobleem verwachten. Indien het aantal teaminschrijvingen anders uitpakt, kan dit wijzigen en laten we jullie dit weten. Houd er wel rekening mee dat verenigingen bij uitspelende wedstrijden wel compact spelen kunnen toepassen. Iedere vereniging maakt dit vóór de competitie bekend.

Nieuwe 8&9-competitie speciaal voor jou!
Wij bieden naast het reguliere aanbod, ook een 8&9 competitie op donderdag-of zondagavond aan.

Voor het eerst competitie spelen?
Net begonnen of les gehad en klaar voor de competitie? Of in je jeugd competitie gespeeld en nu al jaren niet meer? Dan is de nieuwe 8&9-competitie iets voor jou. De 8&9-competitie is exclusief voor spelers en speelsters met dubbelspeelsterkte cat. 8 of 9. Deze competitie wordt gespeeld in twee klassen, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt, waarbij de uitslag van de partijen niet meetelt voor je speelsterkte:
1
e
klasse:         Voor spelers die reeds (enige) wedstrijdervaring hebben
2e
klasse:         Voor spelers zonder of met weinig wedstrijdervaring
Er zijn zeven speeldagen in april en mei. We stellen teams samen met minimaal drie spelers/speelsters. Elk team speelt per wedstrijddag twee dubbels, waarin alle combinaties mogelijk zijn. Je speelt tegen andere verenigingen en bij alle wedstrijden thuis én uit wordt het compact spelen toegepast. Je kan je met een maatje of team opgeven, maar individueel opgeven kan natuurlijk ook en dan kijken wij mee of we teamgenootjes kunnen vinden. Klik HIER
 voor meer informatie over deze competitie.


Zomercompetitie en Onder 35 jaar competitie zal bij ons niet mogelijk zijn ivm toss en andere activiteiten.

Aanmelden bij VCLs
Van 16 november t/m 14 december a.s. kan je weer teams inschrijven voor alle voorjaarscompetities 2017. Tennissers die competitie spelen, blijven immers langer lid van de tennisvereniging en daarmee zorgen we voor veel gezelligheid in de club.


Schrijf je team zo spoedig mogelijk in bij de VCLs: Laura Verdaasdonk (
cyberlaura@ziggo.nl) of Cristel Marcar (jc_marcar@xs4all.nl). Als je wil invallen tijdens de competitie, geef het ons dan ook door.
We zijn in overleg met Nikita Kiep wat de mogelijkheden zijn om competitie training aan te bieden. Hierover volgt later meer informatie.

 


donderdag 17 november 2016, 10:34 uur 0 reacties (reageer)
GESLAAGD MEGAMANNEN TOERNOOI
 Ad Dekkers  Senioren sectie  55x gelezen

Afgelopen zaterdag 5 november is het Megamannen toernooi georganiseerd. Het was een gezellige drukte op het tennispark Terweijde. Naast tennis was er vanaf 18.00 uur het Rad van Fortuin, met vele gesponsorde prijzen. De opbrengst  van € 750 ging dit jaar naar de Stichting Alp de Huzes. Dit ter ondersteuning voor de strijd tegen kanker “opgeven is geen optie”.  We serveerden pasta met stoofvlees en op de tonen van DS Events bleef het nog lang gezellig in ons clubhuis.

Alle sponsoren bedankt voor jullie steun, maar ook complimenten aan Wim, Vincent, Ad, Jan, Carla, Jack, Fred, Pierre en Moon voor jullie inspanningen bij de organisatie.

Voor een fotoimpressie KLIK HIER 

 

 

dinsdag 8 november 2016, 14:44 uur 0 reacties (reageer)
VASTE BAAN VOOR LADDERWEDSTRIJDEN
 Ad Dekkers   Tennis Ladder  82x gelezen
DE LADDERCOMPETITIE IS VOORTVAREND VAN START GEGAAN EN VOORZIET IN EEN BEHOEFTE. OM EEN EN ANDER WAT SOEPELER TE LATEN VERLOPEN IS HET MOGELIJK OM PER 1 OKTOBER 2016 OP DE VASTE BAAN 2 TE LADDEREN. DIT OP DONDERDAG TOT EN MET MAANDAG.

JE HANGT OP DE NORMALE MANIER AF EN SPEELT DE PARTIJ VOLLEDIG UIT. HET IS TOEGESTAAN OM OP EEN ANDERE BAAN TE SPELEN, MAAR DAN KUN JE NA DRIE KWARTIER WORDEN AFGEHANGEN. OP DINSDAG EN WOENSDAG GEEFT ONZE TRAINSTER NIKITA KIEP LES. OVERLEG EVEN MET HAAR ALS JE OP ÉÉN VAN DEZE AVONDEN WILT SPELEN OP BIJVOORBEELD BAAN 1.

TOT EIND OKTOBER , ZAL OP VRIJDAG 14 EN 28 OKTOBER EN ZATERDAG  15 EN 29 OKTOBER NOG NAJAARSCOMPETITIE WORDEN GESPEELD.   

BAAN 2 BLIJFT VOORLOPIG TOT EIND NOVEMBER 2016 FUNGEREN ALS VASTE LADDERBAAN.  VANAF 1 DECEMBER 2016 LADDEREN WE IN PRINCIPE NIET. DE WINTERMAANDEN WILLEN WE GEBRUIKEN OM TE EVALUEREN EN ONZE NIEUWE VERENIGINGSAPP TE INSTALLEREN.

IN HET VOORJAAR 2017 GAAN WE WEER SPELEN.

 

MET VRIENDELIJKE GROET, MARCEL VAN DOORN

 


zaterdag 8 oktober 2016, 12:36 uur 0 reacties (reageer)
MEGAMANNEN TOERNOOI!!!!
 Ad Dekkers  Senioren sectie  95x gelezen

Op zaterdag 5 november 2016 gaan we het toernooi van het jaar organiseren. Dit jaar ondersteunen we Alpe de Huzes door middel van het Rad van Fortuin met vele gesponsorde prijzen. 

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Het toernooi begint om 15.00 uur, inschrijven kan via Seniorensectie@tvterweijde.nl  . Het inschrijfgeld bedraagt € 5. Niet alleen voor leden maar ook introducees zijn van harte welkom.

De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door DS Events, Vanaf 17.00 uur serveren we pasta, stoofvlees met garnituur.

Laten we er een onvergetelijke middag van maken met een mooie opbrengst voor het goede doel.

                                                                 
 

donderdag 6 oktober 2016, 15:22 uur 0 reacties (reageer)
Vrijdagochtendtoss
 Ad Dekkers  Door De Week Sectie  83x gelezen
Van 1 oktober tot 1 april is de vrijdagochtendtoss van 10.00 - 11.30 uur.

dinsdag 4 oktober 2016, 21:05 uur 0 reacties (reageer)
DDWS- Herfsttoernooi, vrijdag 30 september
 Ad Dekkers  Door De Week Sectie  79x gelezen

Vrijdagmorgen 9.00 was het een gezellige drukte in het clubgebouw. De laatste deelnemers druppelden binnen. Koffie, thee drinken, nog even betalen en vooral gezellig bijkletsen met andere tennissers. Alice en Virginie heetten ons van harte welkom. Zij hadden een mooi schema van de dag in elkaar gezet. Pasjes schudden, op het bord in groepjes van 4 leggen en daarna kon een ieder zien met/tegen wie zij/hij mocht spelen. Na elke partij werd er opnieuw getost. 

9.15 liepen we allen naar onze baan. Met het zonnetje erbij begon een mooie tennisdag. Op bijna alle banen van de club werden er mooie partijen gespeeld. Na twee gespeelde wedstrijden stond de kofie en thee klaar. Met een heerlijk stuk taart erbij konden we in de zon op het terras zitten. Na de koffie stop weer een nieuwe ronde. Fanatiek, maar sportief en gezellig met elkaar speelden we een nieuwe partij. Er werden mooie ballen geslagen, links, rechts, dan weer eroverheen... Wat een enthousiasme van een ieder!

Met verhitte gezichten konden we aan de goed gevulde, opgemaakte tafel onze lunch opscheppen. Heerlijk gerechten kregen we voorgeschoteld. Met de tafels op het terras aan elkaar geschoven konden we gezamelijk genieten van de luch. Het smaakte prima. Als toetje mooie, groene druiven en een ijsje. De nieuwe tossronde ging daarna weer van start.

Deze zonnige dag heeft zeker bijgedragen aan een geslaagd herfsttoernooi. Dank aan de organisatoren en een aantal andere deelnemers, die hand-en spandiensten hebben verricht.

 

Cora Vossdinsdag 4 oktober 2016, 20:50 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
  Lid worden?
  Tennis Ladder
 Baanonderhoud
 Bardienst
 Beheercommissie
 Bestuur
 Competitieberichten
 Door De Week Sectie
 Jeugd
 Senioren sectie
 Sponsors
 Toernooien
 Training
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren