Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
4 sep. Let op: Gebruik tennisbanen door Lek en Linge
11 jul. Van de voorzitter
20170929_130851.jpg
IMG-20170929-WA0002.jpg
IMG-20170929-WA0001.jpg
Meest recente foto's
Let op: Gebruik tennisbanen door Lek en Linge
 Ad Dekkers  Bestuur  63x gelezen

·        Maandag 11 sept t/m donderdag 14 september van 8.30-16.30
·        Maandag 18 sept t/m donderdag 21 september van 8.30-16.30
·        Vrijdag 15 en vrijdag 22 september van 11.00-16.30
·        Alle maandagen in oktober van 8.30-16.30
·        Alle donderdagen in oktober van 15.10-16.20

komen leerlingen van Lek en Linge tennissen op ons tennispark.

Leden dan graag in 1e instantie baan 1 & 2 reserveren. Pas daarna, zo nodig, ook baan 3 en 4 gebruiken.
 
Lek en Linge heeft in principe de beschikking over baan 3 t/m 7 maar als wij zelf meer banen nodig hebben moeten zij even inschuiven.
 
Bestuur TV Terweijde

maandag 4 september 2017, 14:46 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter
 Ad Dekkers  Bestuur  151x gelezen

Bardienstplannen
Dit jaar hebben we (Pierre van Wieren samen met het bestuur) het systeem van bardienstplannen een beetje aangepast. Resultaat is dat het allemaal behoorlijk soepel verloopt en dat vrijwel alle benodigde diensten zijn ingepland. Daar zijn we blij mee. 
 

Het Open Toernooi
Het open toernooi was een weer toptoernooi met nog meer deelnemers dan vorig jaar.
Michel van Zanten is er al heel lang nauw bij betrokken. Hij dacht zelf 10 à 12 jaar. Als iemand het exact weet laat het mij dan weten.
We hadden dit jaar geluk met prima weer en een extra vrije dag door het Pinksterweekend. Al met al leidde dat tot een recordomzet van meer dan 10.000 euro. Het beste resultaat voor zover Michel zich kon herinneren. Dat is goed nieuws voor de club, want die extra omzet kunnen goed gebruiken om onze plannen uitvoeren.
Op deze plaats wil ik iedereen bedanken die dit geslaagde toernooi weer mogelijk heeft gemaakt.  Met name de Toernooicommissie en alle vrijwilligers, maar natuurlijk ook onze sponsoren (Premio Jägers Banden & Wielen, Sporthuis Brouwer, Brenkman Culemborg B.V., Bouquetterie Delano, Jessika's Hairfashion, Sport & Event Center Beusichem ). Hun  bijdrage is van groot belang om dit toernooi en de prijzenpot mogelijk te maken.

Versterkte Jeugdcommissie
Wat ook goed nieuws is, is de extra mankracht die we hebben binnen de jeugdcommissie. Naast Chantal Arler, Sandra van Dam en Martijn de Wit zijn nu ook Albert Assink en Rick Blankenstijn lid van deze commissie. Allen zetten ze zich in om TV Terweijde ook voor de jeugd (weer) interessant te maken. Enige jaren geleden hadden we nog maar een tiental jeugdleden en nu gaan we weer richting de 40 jeugdleden. De doelstelling is zelfs om het volgende tennisjaar met 50 jeugdleden te beginnen. Dat gaat niet vanzelf maar we mogen ons gelukkig prijzen met hun inzet, enthousiasme en ideeën.
Als jullie kinderen in je omgeving of familie kennen die willen tennissen (als eerste of als tweede sport) laat hen dan contact opnemen met de jeugdcommissie (jeugd@tvterweijde.nl). Zij informeren je graag over het programma en over onze mooie aanbiedingen!

Vacatures
Mocht je zelf ook een steentje willen bijdragen aan onze plannen, neem dan contact op met ons op (bestuur@tvterweijde.nl) en bekijk ook de vacatures die we hebben. Er zit vast wel iets bij wat je prima zou kunnen doen.  Natuurlijk kost vrijwilligerswerk tijd en we hebben het allemaal al zo druk, maar het is ook vooral leuk om te doen!

Hartelijke groet
Frans de Wit

dinsdag 11 juli 2017, 14:55 uur 1 reactie (reageer)
Koninklijke onderscheiding
 Ad Dekkers  Bestuur  148x gelezen
Wat geweldig, zomaar ineens een penningmeester met een lintje! Natuurlijk kwam het niet voor iedereen totaal onverwacht, want het is wel aangevraagd, maar voor veel mensen en zeker voor Luc van Dam, het feestvarken, was het een complete verrassing!

Woensdag werd hij door zijn familie meegenomen voor een leuk uitje en dat bleek het stadhuis van Culemborg te zijn waar hij van de waarnemend burgemeester, zeer terecht, een koninklijke onderscheiding kreeg voor al het vrijwilligerswerk dat hij al jarenlang verzet voor diverse verenigingen en organisaties in Culemborg, waaronder natuurlijk onze tennisvereniging.

De Culemborgse Courant zegt het zo:
Luc van Dam heeft jarenlang meegewerkt aan de ontwikkeling van de sport in Culemborg. Hij was 26 jaar penningmeester bij turnvereniging Kracht en Vriendschap en hij vertegenwoordigde de binnensportverenigingen bij de Sportstichting, later Sportraad. Voor de Stichting Vrienden van het Elisabeth Weeshuis Museum was hij jarenlang penningmeester. Momenteel is hij actief bij stichting Seniorenweb waar hij helpt bij de computerlessen. Ook bij tennisvereniging Ter Weijde is de heer van Dam geen onbekende. Hier is hij al 19 jaar actief in commissies en het bestuur en is er nog steeds penningmeester.

Na de feestelijke plechtigheid op het stadhuis was er ’s middags een receptie in ons clubgebouw waar familie, vrienden en bekenden hem kwamen feliciteren. Natuurlijk waren daar ook veel tennissers bij, want we zijn maar wat trots op en blij met dit Lid in de orde van Oranje-Nassau!

 


vrijdag 28 april 2017, 09:39 uur 0 reacties (reageer)
Mededeling van de penningmeester
 Ad Dekkers  Bestuur  227x gelezen
Zoals bekend en vastgesteld worden omstreeks 1 februari de contributies voor het verenigingsjaar geïncasseerd.

De contributies voor het hele jaar 2017 bedragen:
-    seniorleden                                                 € 150,-- per jaar
-    jeugdleden  vanaf 10 jaar tot 18 jaar       70,-- per jaar
-    jeugdleden van 8 tot 10 jaar                       55,-- per jaar    
-    jeugdleden tot 8 jaar zijn vrijgesteld en betalen geen contributie  (gratis lid).

Inning contributies
Op grond van de bankmachtigingen worden de contributies automatisch geïncasseerd. Naar verwachting zal omstreeks woensdag 1 februari 2017 de verschuldigde contributie worden geïnd en afgeschreven worden van uw bankrekening. 

Tennispasjes 2017
Voor het verenigingsjaar 2017 krijgen alle leden weer een nieuwe KNLTB-tennispas. De nieuwe tennispasjes worden uitgereikt op maandag  27 maart  en dinsdag  28 maart  van 19.00 uur tot 20.30 uur in het clubhuis. Noteer deze data in de agenda.

Tot 1 april 2017 zijn de oude pasjes nog actief en kunnen worden gebruikt voor de  toegang van het tennispark en het reserveren van tennisbanen. Na 1 april 2017 worden de oude tennispassen gedeactiveerd en kunnen niet meer worden gebruikt.

Een eventueel nog aanwezig saldo voor betaling van consumpties wordt automatisch overgezet naar de nieuwe pas.

Club-app
Door de KNLTB wordt op dit moment gewerkt aan de ontwikkeling van een club-app. Er wordt naar gestreeft dat ongeveer gelijk met het verstrekken van de nieuwe tennispassen ook de club-app kan worden gepresenteerd en de leden deze app gratis kunnen downloaden op smartphone en tablet.  Zodra er meer nieuws over deze app beschikbaar komt, zullen wij u hierover informeren.
 


donderdag 19 januari 2017, 15:03 uur 0 reacties (reageer)
Nieuwjaarsborrel
 Ad Dekkers  Bestuur  324x gelezen

Welkom!

champagneglasHet bestuur nodigt de leden van TV Terweijde van harte uit voor de traditionele Nieuwjaarsborrel op zaterdag 7 januari, van 17.00u tot 19.00u. Natuurlijk in ons gezellige clubgebouw. oliebollen

 

Graag tot dan!

Het bestuur

 

 
 
 
zaterdag 3 december 2016, 22:37 uur 0 reacties (reageer)
Enquête en brainstormavond
 Ad Dekkers  Bestuur  299x gelezen

Woensdag 23 november was het zover. De brainstormavond met 25 clubleden onder vakkundige begeleiding van De KNLTB account manager Marc Wolferts. Zoals eerder gemeld willen we graag met de leden bepalen wat zij belangrijk vinden en hoe zij de toekomst zien van onze vereniging. Om te weten wat  er speelt binnen de vereniging hebben we in oktober ook een enquête verstuurd.

Enquête

28 % van de leden heeft de enquête ingevuld. En hoewel enquête-uitslagen altijd discussies opleveren geven ze wel een algemeen beeld.
De gemiddelde waardering kwam uit op 6,96 (landelijk is dat 6,9).

In de enquête kwamen 5 thema’s aan bod: Over de vereniging, Activiteiten en sfeer, Accommodatie, Communicatie en informatie en Training. Opvallend was dat we het op accommodaties aanmerkelijk beter doen dan het landelijk gemiddeld en dat er qua training het een en ander te verbeteren valt.

In bijgevoegd download bestand "Brainstormavond" vind je het resultaat van de 5 thema's in relatie tot het landelijk gemiddelde en is een impressie gegeven van alle opmerkingen  en tips op de enquêtedformulieren.
 

De brainstormavond

We vonden het geweldig om te zien hoe enthousiast mensen zijn om mee te denken en hoe zij het goede voor hebben met TV Terweijde. Tijdens de avond hebben we de fijn- en pijnpunten benoemd op diverse gebieden zoals vereniging, accommodatie, communicatie etc.  Daarna moest iedereen aangeven wat het medicijn zou kunnen zijn en aan welke stappen men het meest belang hecht.

Klik HIER voor een foto impressie van de avond.
     
Vervolgstappen
Alle informatie die we hebben gekregen op de brainstormavond hebben we verzameld en Marc gaat dit met het bestuur samenvatten en uitwerken. De avond was namelijk zó gezellig (ook een sterk punt van de vereniging overigens; iedereen, op één deelnemer na, vindt TV Terweijde een gezellige vereniging)  dat we uitliepen en te weinig tijd hadden om de tips netjes te rubriceren. Daarom stelde  één van de deelnemers voor om nog een keer samen te komen en ook dit gezamenlijk te bespreken. Iedereen gaf aan dat een goed plan te vinden. Die avond wordt medio december gehouden. 

Dus wordt vervolgd. Aan enthousiasme geen gebrek!!

Het bestuur.

 Download bestanden
Brainstormavond 37 KB (273x opgehaald)
vrijdag 25 november 2016, 16:51 uur 0 reacties (reageer)
Vrijwilligersavond geslaagd
 Ad Dekkers  Bestuur  316x gelezen

Op zaterdag 12 november 2016 waren dik 70 vrijwilligers aanwezig in ons clubhuis. Bestuursleden, commissieleden, maar ook  de daghoofden voor de bar, de onderhoudsploeg voor ons park, oud papier ophalers  etc etc.`

Namens het bestuur bedankte Frans de Wit iedereen van harte voor de inzet. Het was weer een mooi jaar voor onze vereniging. Binnenkort gaan we in samenwerking met Marc Wolferz van de KNLTB  de resultaten van  de goed ingevulde enquête bespreken. Dit om voor de komende jaren duidelijk beleid te maken. 

Vietnamees  Restaurant An Nam uit Tiel had heerlijk gekookt voor de aanwezigen. Kortom een sfeervolle avond, KLIK HIER voor de foto impressie.

woensdag 23 november 2016, 12:25 uur 0 reacties (reageer)
Extra tennisuren O.R.S. Lek en Linge
 Ad Dekkers  Bestuur  272x gelezen

In de maanden oktober en november heeft O.R.S Lek en Linge onze tennisbanen voor een aantal extra uren gehuurd.

Het betreft de volgende data en uren:

3 oktober            08:30-09:30 / 13:00-14:00 / 15:10-16:10

6 oktober            15:10-16:10

10 oktober         15:10-16:10

13 oktober         15:10-16:10

24 oktober         15:10-16:10

3 november       15:10-16:10

7 november       15:10-16:10

Men speelt alleen op de banen 3 tot en met 7.  

donderdag 29 september 2016, 15:15 uur 0 reacties (reageer)
Van de Voorzitter
 Ad Dekkers  Bestuur  435x gelezen

Zo zien we de tennisvereniging graag; prachtig weer, publiek op het terras, zonnescherm naar beneden, lekkere hapjes, de banen in prima staat en mooie wedstrijden om zelf te spelen of om naar te kijken. De seniorensectie had het prima voor elkaar. Ruim een week  lang wedstrijden DE, DD, HE, HD en MD, en dan ook nog ingedeeld naar niveau. Helemaal niet verkeerd om mee te doen of om als publiek op het terras te zitten.

 

 

Dit jaar deden er 83  deelnemers mee. Het hoogste aantal sinds jaren. Dat vind ik geweldig nieuws en leuk om binnen TV Terweijde over groei te spreken. En dat ligt niet in de laatste plaats aan de actieve benadering van Marcel en zijn team. Want de tijden zijn voorbij dat toernooien en clubs vanzelf volstromen.

We hebben laatst KNLTB cijfers gekregen en daaruit blijkt dat de afgelopen 5 jaren jaarlijks 3% a 4% mensen minder gaan tennissen. Bij ons was de daling de afgelopen 5 jaar 6 a 7 % jaarlijks. Dus wij zijn niet uniek wat betreft de daling in leden.  Wat de KNLTB echter ook aangaf is dat clubs die een actief beleid voeren voor ledenbehoud en ledenwerving zijn gegroeid of niet kleiner zijn geworden.

Maar dat betekent dat je als vereniging actief moet zijn om leden te werven en te behouden. In dat kader ben ik ook superblij met de herintroductie van de laddercompetitie. Een ideale manier voor nieuwe leden om speelmaatjes te vinden. En voor bestaande leden om de krachten te meten met anderen in plaats van alleen met je vaste tegenstanders.

Enquete

We willen graag samen met onze leden het beleid bepalen van onze club voor de komende jaren. Dat betekent dat we moeten bepalen waar we nu staan; wat is jullie mening over onze vereniging, en wat voor een vereniging zouden we willen zijn? Willen we groeien, op wie gaan we ons richten, wat zijn onze sterke punten, of moeten we streven naar minder kosten?

In oktober krijgen alle leden een per email een enquête toegestuurd waarin we vragen naar jullie mening over de club en wat jullie graag anders zien. Vervolgens organiseren we medio november een avond met een groep van 15 à 20 leden, een dwarsdoorsnede van de club  (jong oud, nieuw lid oud lid, competitie geen competitie, actief niet actief). We bespreken dan de resultaten van de enquête onder leiding van onze KNLTB accountmanager (die daar veel ervaring me heeft) en gaan met die groep bepalen wat onze stip op de horizon is en hoe we die kunnen bereiken.

Ik zie uit naar de komende periode en hoop van harte dat jullie de tijd nemen om met ons mee te denken en dat dit alles op zijn minst leidt tot stilstand van de daling, maar nog liever tot groei van het  aantal leden.

 

Frans de Wit

woensdag 28 september 2016, 20:32 uur 0 reacties (reageer)
Afscheid in verband met verhuizing
 Ad Dekkers  Bestuur  392x gelezen

Beste tennisvrienden,

Voor menigeen was het al bekend, maar wij (Geert & Wilma) gaan verhuizen naar Ommen in Overijssel.

Na 28 jaar in Culemborg te hebben gewoond is het wel even slikken om dit mooie stadje te gaan verlaten. Maar wij gaan naar een andere leuke plaats met veel groen, een berg (de Lemelerberg) en natuurlijk een tennisclub. Ja, tennissen zal ik blijven doen.

Ik heb 27 jaar lang met veel plezier bij Ter Weijde getennist en heb me hier thuis gevoeld. Leuke en spannende competities gespeeld, wekelijks fanatiek getraind met 'de oude hap' en met vele anderen van de club 'lekker' een balletje geslagen.

Onze voorzitter, Frans de Wit, heeft na afloop van het Open Toernooi van Terweijde een mailtje aan de leden gestuurd. Frans complimenteerde hierin de toernooicommissie, en de vrijwilligers die hierbij hun steentje hebben bijgedragen, voor weer een geslaagd toernooi . Tevens  geeft hij aan dat door de inzet van vrijwilligers het voor ons mogelijk wordt gemaakt om te kunnen tennissen en na afloop een drankje te nuttigen. Hier sta ik volledig achter. Ik heb het leuk gevonden om als vrijwilliger iets voor de club gedaan te hebben. Zeker de moeite waard om iets voor de club te doen!

Bij deze wil ik dan ook alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Met de nog op de agenda staande onderwerpen, overname tennisbanen en wat is het toekomstbeeld van de vereniging c.q. wat voor een vereniging willen wij zijn, wens ik jullie veel wijsheid toe.

Ik bedank iedereen voor al die mooie tennisjaren en, mede namens Wilma, wensen wij  jullie gezondheid, geluk en veel tennisplezier toe.

 

Geert & Wilma Leenders


dinsdag 19 juli 2016, 13:32 uur 0 reacties (reageer)
1 2
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
  Lid worden?
  Tennis Ladder
 Activiteitenkalender
 Afhangbord
 Baanonderhoud
 Bardienst
 Beheercommissie
 Bestuur
 ClubApp
 Competitieberichten
 Door De Week Sectie
 Huish. reglement / statuten
 Jeugd
 Senioren sectie
 Sponsors
 Tennislessen
 Toernooien
 Vacatures
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
27 Oktober
 Najaarscompetitie vrijdagavond senioren

28 Oktober
 Najaarscompetitie zaterdag senioren

29 Oktober
 Najaarscompetitie zondag senioren
 Junioren competitie groen

2 November
 Damesdubbelcompetitie donderdagavond

3 November
 Halloweentoernooi

4 November
 MegaMannentoernooi

16 November
 Damesdubbelcompetitie donderdagavond

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames